"Limenko" pretvoren u "hrđavka"

Kako u kulturni projekt uložiti čak 10 milijuna kuna i nakon 8 godina ne dobiti baš ništa - znaju u Zagrebu, gdje je grad još 2007. kupio ''Limenka''. No umjesto da je pretvoren u montažno kazalište u Sloboštini, on propada na Zagrebačkom velesajmu.

Više od sedam godina metalna konstrukcija trune pod vedrim nebom na Zagrebačkom velesajmu. I pitanje je u kakvom je stanju.

To da je Limenko postavljen u Potsdamu 1992. i sve su njemačke novine objavile da je to privremeno rješenje za kazalište i da mu je rok trajanja 5 godina, ističe glumica i direktorica kazališta Vitomira Lončar.

Dakle, osim gradnje pristupne ceste i infrastrukture u Sloboštini, važno je provjeriti i stanje konstrukcije.

Takvo kazalište mnogo bi značilo i Novom Zagrebu, u kojem je premalo sadržaja, i glumcima koji bi bili uključeni. 

Da bi se kazališna čarolija ostvarila, kaže gradonačelnik, traži se partner, a nedostaje, naravno, i novca.

Nije ništa otuđeno i tamo je. Riješili smo sve preko puta Mamutice osim penezov, sve smo potrebne dozvole zvadili i čim ih nađemo, to ćemo napraviti i pozvat ćemo vas onda na predstavu, tvrdi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bit će zanimljivo vidjeti mogu li gradske vlasti uskoro okončati ovu već osam godina dugu predstavu. Ili ćemo uskoro opet izvještavati, ali ne o Limenku, koji i dalje čeka buđenje, nego o Hrđavku, koji čeka premještaj na deponij starog željeza.