Dani otvorenih vrata NSK

U okviru Dana otvorenih vrata Nacionalna i sveučilišna knjižnica (NSK) u Zagrebu od danas do 20. veljače tradicionalno predstavlja hrvatsku kulturnu baštinu, ove godine putem izložbe o NSK, a organizirat će i obilazak knjižnice i njezinih zbirki te poseban program Zbirke muzikalija i audiomaterijala.

Izložba Jeste li znali? Iz almanaha hrvatske kulture predstavit će najznačajnije, najzanimljivije i najintrigantnije podatke iz Knjižnice i o Knjižnici kroz dvadesetak postera s faktografskim, bibliografskim i digitaliziranim sadržajima. Nakon završetka Dana otvorenih vrata i proslave Dana Knjižnice, 21. veljače, izložba će dobiti i svoje virtualno izdanje.

Zbirke NSK u povodu pridruživanja Hrvatske EU-u

U sklopu obilaska moći će se razgledati Zbirka rukopisa i starih knjiga, Grafička zbirka, Zbirka zemljopisnih karata i atlasa, Zbirka muzikalija i audiomaterijala, Zbirka inozemne Croatice te Zbirka knjižnične građe o Domovinskome ratu. Obilasci Knjižnice traju oko jedan sat, obvezne su prijave e-poštom, a na kraju svakog obilaska prikazat će se film Hrvatske radiotelevizije I to je Hrvatska Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu Roberta Knjaza.