HNK Varaždin: Humanitarni koncert za djecu Sirije

Svjetski priznat i nagrađivan sirijsko-američki pijanist i kompozitor Malek Jandali održat će u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu humanitarni koncert za djecu Sirije.

Na koncertu Glas za djecu Sirije u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK Jandali će nastupiti s Varaždinskim komornim orkestrom.

Globalni apel za djecu Sirije

Jandali je nastupio u najvećim glazbenim centrima s uglednim orkestrima te je svojim glazbenim opusom posvećenim žrtvama rata u Siriji stekao ugled i kod glazbene publike i kod mirotvornih organizacija. Njegov posljednji album Emessa (Homs) uključuje i originalne skladbe snimljene s Ruskom filharmonijom, a glazba je nadahnuta sirijskim narodom i njihovim plemenitim traganjem za slobodom i ljudskim pravima.

Danasšnji varaždinski koncert bit će prvi europski, a njime će Jandali početi ovogodišnju svjetsku humanitarnu turneju na kojoj će posjetiti New York, Toronto, Montreal, Boston, Madrid i Stockholm. Cijena ulaznice je 100 kuna, a od prihoda s koncerta Društvo Crvenog križa Varaždinske županije kupit će hranu za djecu u Siriji.

U ratu u Siriji poginulo je više od 15 000 djece, a više milijuna Sirijaca je u izbjeglištvu, istaknuo je Jandali najavljujući humanitarni koncert u Varaždinu.

Jučer je održao radionicu za učenike varaždinske glazbene škole, a na susretu s ravnateljicom varaždinskog HNK Jasnom Jakovljević ponudio je da svjetska praizvedba njegove nove opere bude u Varaždinu.

"Jedan kruh i jedan pokrivač - pomoć za narod Sirije!"

Organizator humanitarnog koncerta Glas za djecu Sirije u Varaždinu je Društvo Crvenog križa Varaždinske županije, realizator je Koncertni ured Varaždin, a pokrovitelj Grad Varaždin. Nakon akcije Crvenog križa u kojoj se prikupljala odjeća te su se prodavale slike, ovo je treća humanitarna akcija koja se u Varaždinu organizira za ratom ugroženo stanovništvo Sirije.