Ravnateljica HNK Šibenik dala mandat na raspolaganje

Ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Šibeniku Nera Gojanović Kljajić dala je mandat na raspolaganje zbog prozivanja gradskih vlasti za netočno prikazivanje financijskog izvješća o radu kuće.

Nakon jutrošnje sjednice Kazališnog vijeća o tome je na konferenciji za novinare izvijestio predsjednik Kazališnog vijeća Davor Šarić.

Putem medija Gojanović Kljajić su iz gradske uprave prozvali za neknjiženje računa kako bi prikazala bolju financijsku sliku šibenskoga HNK. Gradski ured za financije prošlog je tjedna, kako se doznaje, ravnateljici na očitovanje poslao sve primjedbe sažete u cjelovito izvješće, a ona se o njima očitovala jutros pred Kazališnim vijećem.

Predsjednik Kazališnog vijeća šibenskoga HNK Davor Šarić rekao je da u financijskim izvješćima ravnateljice nisu uočili nikakve nepravilnosti, a, dodao je, ako ih je i bilo, one su u skladu s vremenom u kojem se nalazimo.

Nera Gojanović Kljajić, koja je također bila na konferenciji, ispričala se ako je nekog povrijedila svojim radom. Kazala je kako je mandat stavila na raspolaganje Kazališnom vijeću te kako njihovu odluku ne želi prejudicirati.

Kada će se to tijelo sastati i raspravljati o statusu ravnateljice, nije poznato.