Estrada u kulturnim institucijama

Kulturne ustanove, da bi pozitivno poslovale, primorane su sve češće u goste primati i sadržaje koje volimo nazivati komercijalnima. Događa se tako da u muzejima, koncertnim dvoranama ili kazalištima sve češće imamo estradne priredbe.

U Lisinskom estradne zvijezde rasprodaju koncerte. Prema riječima Dražena Siriščevića, ravnatelja KD Vatroslav Lisinski, jedini je preduvjet da nastupaju izvrsni ljudi. U prosincu prošle godine oborili smo rekord od rata naovamo - imali smo gotovo 50 000 posjetitelja, rekao je Siriščević. 

Zbog Fifina zlatnog trofeja, koji će u sklopu putujuće izložbe sljedeća dva dana biti izložen u MSU-u, kustosi i dio likovne javnosti prosvjeduju. Kažu, ne stvara se publika na takav način. Drugi pak pozdravljaju 'kulturniji' nogomet.

Zlatna nogometna relikvija, teška pet kilograma, još nije ni izložena, a već su se pokrenule kritičke rasprave. Kustosi ističu da predstavlja i korupciju, huliganstvo te joj nije mjesto u muzeju. Zanimljivo, nikomu ne smeta kad se u kulturnim ustanovama održavaju politički skupovi.