Socijalna samoposluživaonica udruge 'Mladi protiv gladi'

U ovoj teškoj krizi koja traje već šestu godinu niknule su i neke nove ideje kako pomoći najugroženijima. U Vinkovcima već godinu dana postoji socijalna samoposluživaonica u kojoj se nude osnovne potrepštine. Riječ je o projektu 30-ak volontera humanitarne udruge 'Mladi protiv gladi'. 

U samo godinu dana postojanja udruga 'Mladi protiv gladi' u svojoj je socijalnoj samoposluživaonici organizirala 78 podjela hrane za 540 obitelji, odnosno za ukupno 2000 korisnika. Svojim su im donacijama u tome pomogli građani, vrtići, sportski klubovi, trgovački lanci i mnogi drugi. No bez golemog entuzijazma mladih Vinkovčana od svega ne bi ništa bilo.

U udruzi se u kratkom vremenu okupilo 30-ak volontera koji vrijedno rade svakog dana, iako je socijalno samoposluživanje za korisnike otvoreno dva dana u tjednu. Najprije su se okupili zbog međusobnog poznanstva, a onda je rad u udruzi prerastao u nešto mnogo važnije.

Na mlade su volontere i udrugu ponosni svi Vinkovčani. Sudeći prema do sada viđenom, vinkovački su volonteri itekako osjetljivi na potrebe drugih. Udruga će stoga, kažu, djelovati sve dok u potrebi bude i posljednji korisnik.