Kandidati HSP-a AS za izbore za EP Tomašić i Tepeš

HSP dr. Ante Starčević na izbore za Europski parlament izaći će na koalicijskoj listi sa "strankama domoljubnog predznaka", za koje ih vežu potpisani sporazumi i postignuti dogovori, i imat će dva kandidata, Ružu Tomašić i Ivana Tepeša, izvijestili su iz HSP-a AS.

To je jednoglasno odlučeno na sjednici Predsjedništva stranke i Glavnog stana HSP-a dr. Ante Starčević, održanoj u Sibinju.

Sukladno potpisanom Sporazumu o trajnoj političkoj suradnji između HSP dr. Ante Starčević, Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) te postignutom dogovoru na razini predsjednika i glavnih tajnika HSP-a AS i HDZ-a, na koalicijskoj listi od 11 kandidata HSP AS imat će dva mjesta, navodi se u priopćenju.

Stranka je na svojim tijelima jednoglasno prihvatila da najviše rangirana osoba iz HSP-a dr. Ante Starčević na navedenoj koalicijskoj listi bude predsjednica stranke Ruža Tomašić, a za drugog kandidata na toj listi izabran je zamjenik predsjednice Ivan Tepeš, ističu iz HSP-a AS.