U "Lisinskom" pjeva fratar Alessandro iz Asiza

Fra Alessandro iz Asiza, poznatiji kao "Glas iz Asiza", za kojega kritičari kažu da se u njegovu glasu može osjetiti odraz njegove duše ispunjene ljubavlju, večeras će u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" održati svoj prvi koncert u Hrvatskoj.

Taj je koncert najavljen kao duhovni glazbeni doživljaj fratra iz Asiza, karizmatičnog fratra anđeoskog glasa, čije su izvedbe suvremene i tradicionalne duhovne i sakralne glazbe u manje od godinu dana osvojile srca publike širom svijeta.

Glazbeni producent Mike Hedges poznat po radu s grupama U2 i The Cure, zaslužan je što je ovaj skromni fratar sa svojim talentom i glasom iz bazilike Santa Maria degli Angeli i rodnog Asiza krenuo u svijet. Njegov debitantski album prošle je godine objavila diskografska kuća Decca, a slijedio je božićni album Voice of Joy.

Fra Alessandro iz Asiza s albumom Voice of Assisi gotovo je preko noći postao prava glazbena senzacija, a album je u rekordnom roku dospio do prvog mjesta na ljestvici klasičnih albuma u Velikoj Britaniji.