Prihvaćena ostavka ravnateljice HNK Šibenik

Kazališno vijeće Hrvatskoga narodnog kazališta u Šibeniku prihvatilo je ostavku ravnateljice Nere Gojanović Kljajić, koju ju ponudila prošloga petka zbog zamjerki šibenskih gradskih vlasti za netočno prikazivanje financijskog izvješća HNK.

Iz gradske uprave su je, naime, prozvali za neknjiženje računa kako bi prikazala bolju financijsku sliku šibenskog HNK za prvih 9 mjeseci 2013. Davor Šarić, predsjednik Kazališnog vijeća šibenskog HNK, nakon današnje sjednice rekao je da je prihvaćen zahtjev ravnateljice za razrješenje.

Zbog nemogućnosti daljnje suradnje i rada ravnateljica ne vidi način da i dalje obnaša funkciju čelne osobe šibenskog kazališta te je razrješenje zatražila iz osobnih razloga, obrazložio je Šarić.

Kazališno vijeće svoju će odluku poslati šibenskom Gradskom vijeću koje će o njoj raspravljati na idućoj sjednici. Epilog je ovo sukoba koji traje već neko vrijeme između ravnateljice i gradske uprave.

Gradonačelnik Željko Burić zamjerio je Gojanović Kljajić neuredno poslovanje. Revizija financijskog izvješća, koju su napravile gradske službe, pokazala je da neke račune kazališna kuća nije knjižila kako bi se prikazalo bolje financijsko stanje.

Tu reviziju prošlog petka Kazališno vijeće nije prihvatilo, ocijenivši da ravnateljica nije napravila propust u poslovanju, ali je njezinu ostavku danas potvrdilo.