Za kraj fašnika ponovno "Žive slike" u Muzeju grada Zagreba

Posljednjeg vikenda fašnika 1. i 2. ožujka Muzej grada Zagreba i ove godine organizira tradicionalno muzejsko događanje Žive slike, nekomercijalni i edukativni muzejski projekt u sklopu kojega se djelatnici Muzeja i njihovi prijatelji i kolege iz susjednih institucija kostimiraju u povijesne likove iz prošlosti Zagreba.

Projekt je nakon 15 godina održavanja već postao dio tradicije toga muzeja, a organiziran je po uzoru na slično događanje koje su Zagrepčani priređivali krajem 19. stoljeća.

Djelatnici Muzeja, uz prijatelje i kolege iz susjednih institucija tom se prigodom kostimiraju u povijesne likove iz prošlosti Zagreba te u prvom licu tumače osobnu i povijest grada u vremenu u kojem je određeni lik živio. Sve se događa u prostoru Muzeja grada Zagreba, odnosno u stalnom postavu koji ilustrira gradsku povijest od srednjeg vijeka do 20. stoljeća.

Događanje je za sve posjetitelje besplatno. Prošle godine Žive slike u Muzej grada Zagreba u dva su dana privukle više od pet tisuća posjetitelja. Više informacija o dodađanju dostupno je na mrežnoj stranici: http://www.mgz.hr/hr/muzejski-programi/zive-slike/.