Raspisan natječaj za organizaciju Dana hrvatskog filma

Vijeće Dana hrvatskog filma objavilo je natječaj za izbor organizatora Dana hrvatskog filma za razdoblje od 2015. do 2016., rok za prijave je 14. travnja, a Vijeće će odluku o svom izboru donijeti najkasnije 15 dana od dana zatvaranja natječaja.

Natječaj je raspisan na temelju odluke od 18. veljače, a nakon medijskih polemika o tome hoće li se ovogodišnji Dani hrvatskog filma uopće održati, s obzirom da ih HAVC neće financirati jer na svom prošlogodišnjem natječaju nije izabrao novog organizatora. Dosadašnji organizator, Studentski centar, objavio je nedavno da će se 23. izdanje te središnje hrvatske smotre srednjemetražnog i kratkometražnog filma ipak održati po planu, od 22. do 27. travnja, a sufinancirat će ga Grad Zagreb.

Kandidati za organizaciju festivala dužni su predložiti model organizacije i izvršne produkcije te sustav odlučivanja koji uključuje način vrednovanja, odnosno selekcije i nagrađivanja na festivalu, potom definirati oblik suradnje i koordinacije s profesionalnim udrugama na području audiovizualnih djelatnosti.

Prijava mora sadržavati obrazloženje programske koncepcije festivala, strateške smjernice razvoja festivala, detaljan prijedlog programa za prvu godinu te detaljne planove komunikacije s javnošću i rada za prvu godinu, organizacijsku strukturu, tim ljudi sa stručnim referencama i detaljno razrađen troškovnik za izvršenje cjelokupnog predloženog programa za prvu godinu te plan financiranja.

Natječaj se objavljuje na internetskim stranicama HAVC-a i u drugim glasilima.