'I opet... Miffy' - po 150. put

Zagrebačko kazalište za djecu 'Trešnja' proslavit će danas 150. izvedbu mjuzikla 'I opet... Miffy', koji je od premijere 2007. zabilježio skoro četrdeset tisuća gledatelja, ponovivši uspjeh prvog dijela, predstave 'Miffy'.

To je kazalište 2005. prvi puta postavilo mjuzikl 'Miffy', nastao prema slikovnicama Dicka Brune, a zbog velikog uspjeha dvije godine kasnije otkupljena su prava i za 'I opet...Miffy'. U drugom nastavku prate se nove avanture male zečice, njezine obitelji i prijatelja. Miffy se upoznaje s opasnosti od vatre, kreće u školu i od roditelja saznaje neočekivanu vijest.

Postavio ju je nizozemski redatelj, glumac, pisac i producent Bruun Kuijt, a glume Aleksandra Naumov, Sanja Hrenar, Vanda Vujanić Šušnjar, odnosno Daria Knez Rukavina, Ivana Bakarić, Tvrtko Jurić, Richard Dick Simonelli. Za slavljeničku izvedbu pripremljeno je po 150 balona i mrkvica, Miffy uši, bojanke i crni nosići za male posjetitelje.

Miffy dolazi iz Nizozemske, a njezino pravo ime Nijntje u prijevodu znači 'mali zec'. Taj je lik proglašen turističkim ambasadorom grada New Yorka, šest japanskih gradova poklonilo joj je vrtove tulipana u njezinom liku, a u njezinom gradu Utrechtu postoji muzej koji je posvećen Miffy.