Sean Connery pozvao Škote da glasuju za neovisnost

Poznati glumac Sean Connery pozvao je u nedjelju Škote da na referendumu zakazanom za 18. rujna glasaju za neovisnost Škotske, ocijenivši da se radi o 'predobroj prilici da bi ju se propustilo'.

'Jedno 'za' na referendumu privući će pažnju cijelog svijeta. Ponovo će se pojaviti interes za našu kulturu i politiku, što nam daje priliku bez presedana da promičemo naše nasljeđe i našu kreativnu izvrsnost', kazala je zvijezda filmova o tajnom agentu Jamesu Bondu u razgovoru za The Sun.

Priznao je da je 'posebno uzbuđen' zbog prilika koje nezavisnost zemlje nudi na području filma i drugih kreativnih industrija, ocijenivši da bi to rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta sjeverno od granice.

Sean Connery, koji ne živi u Škotskoj, priznaje, međutim, da je odluka o budućnosti zemlje na 'ljudima koji tamo žive i rade'. 'Ali kao Škot, oduvijek zaljubljen u Škotsku i njezinu umjetnost, smatram da je prilika za stjecanje nezavisnosti predobra da bi ju se propustilo', dodao je 83-godišnji glumac i poručio da 'nema ničeg kreativnijeg od stvaranja nove nacije'.