Preminula glumica Maja Petrin

Televizijska i kazališna glumica Maja Petrin umrla je u Zagrebu 43. godini. Odigrala je niz kazališnih uloga, a ostvarila je i televizijsku karijeru.

Simpatičnu Maju Petrin pamtit će i najmlađa publika po ulogama u Zagrebačkom kazalištu lutaka gdje je posljednjih mjeseci glumila u čak 6 predstava, spomenimo samo Heidi i Trnoružicu.

Nakon završene Škole za ritmiku i ples Maja Petrin provela je sedam godina u baletnom ansamblu Gradskog kazališta Komedija, a 1993. upisuje studij glume. U svojim ulogama uvijek je tražila dimenziju više, kao i u priči o odnosima s roditeljima u predstavi "Dokaz".

Nastupila je u mnogobrojnim kazališnim predstavama -  Tajni krvavog mosta, Doktoru pod mus, Lažnoj barunici i Na tri krala u Histrionima, Zlatnim dečkima u Teatru u gostima, Romanci o tri ljubavi u Zorinu domu i Cabaretu u Kerempuhu. Tu su još i popularni Atentatori, A sad spavajte, Nikad više, Opera za tri groša, Buba u uhu i Život x 3.

Glumila je i u televizijskim serijama prikazanim na Hrvatskoj televiziji - Villa Maria, Zabranjena ljubav, Ponos Ratkajevih...

Glumica je prije pet godina preživjela srčani udar, a kako je sama izjavljivala za domaće medije, nije mogla vjerovati kako joj se upravo to događa, no tada je prošla procese rehabilitacije te se osjećala snažnije nego prije.