Radi boljih ocjena, najviše ispitanika odreklo bi se - TV-a!

Portal EduCentar istražio je čega su se mladi spremni odreći zbog uspjeha u školi ili na fakultetu. Trećina ispitanika odlučila bi se za manje gledanja televizije, a njih četvrtina odrekla bi se izlazaka u korist školskog, odnosno akademskog uspjeha.

Školska godina u punom je jeku, a uskoro će početi za mnoge mučno razdoblje uoči završetka nastave, posebno za one koji se bore s lošim ocjenama.
Trećina ispitanika (30%) odlučila bi se za manje gledanja televizije, odnosno odrekli bi se omiljene serije. Ispitanici smatraju da je televizija najmanje bitna od svih ponuđenih odgovora, dok nekoliko njih zaključuje da niti ne vole gledati televiziju.

Pomalo neočekivano, čak 25% ispitanika spremno je odreći se izlazaka u korist školskog/akademskog uspjeha. Mislim da je život dovoljno dug da se smanje izlasci u ovom presudnom razdoblju. Bit će zabave i kasnije!, zaključuje jedan od ispitanika.

Također, iako smo u eri društvenih mreža, malo više od petine ispitanika (22%) spremno je odreći se 'surfanja' internetom.  Internetska 'bespuća' često znaju prevariti korisnika i oduzeti mu više vremena nego što je namjeravao, a s time se slažu i sami ispitanici. Na to odlazi ionako previše vremena, a stvarno nije nužno pogledati još jedan video s mačkama, navodi jedan od ispitanika, dok se drugi nadovezuje da je internet najveći gubitak vremena.

Čitanja omiljenih knjiga odreklo bi se 14% ispitanika. Njihov je glavni argument da ionako ne čitaju redovito ili čitaju samo knjige koje su vezane uz školu, odnosno fakultet.