Mlada redateljica Maja Šubarić Mahmuljin nagrađena u New Yorku

Kratki dokumentarni film Pri našem delu mlade hrvatske redateljice Maje Šubarić Mahmuljin pobijedio je na nedavno završenom Manhattan International Film festivalu te će se, s ostalim nagrađenim filmovima toga festivala posvećenog režiserima, mlađima od 30 godina, prikazati 2. travnja u Ujedinjenim narodima, izvijestio je Svjetski savez mladih Hrvatske.

Riječ je o dirljivom i inspirativnom portretu osobe koja ima Downov sindrom, no živi ispunjen i dostojanstven život, a hrvatska publika moći će ga vidjeti u kinu Grič, 21. ožujka. Film je pobijedio s još trinaest finalista, a izabran je između 130 filmova prijavljenih iz cijelog svijeta.

Konkurencija je bila velika i drago mi je što sam imala priliku upoznati redatelje iz raznih dijelova svijeta, rekla je 27-godišnja redateljica.

Festival daje pozornost mladim redateljima koji svojim radovima promiču ljudsko dostojanstvo i solidarnost, u skladu s ciljevima organizatora te manifestacije, Svjetskoga saveza mladih, globalne organizacije mladih sa sjedištem u New Yorku.