Karmen Stošić pobjednica natječaja Fotografkinje 2014.

Pobjednica fotografskog natječaja Fotografkinje 2014. u organizaciji Fotokluba Rijeka je Karmen Stošić s fotografijom "Lutkin san", objavljeno je danas prilikom otvorenja izložbe fotografija pristiglih na natječaju.

Drugu nagradu dobila je Neda Rački za fotografiju "Crno-bijelo" a treću Ivana Pavlović s fotografijom "Testiranje". Dodijeljene su i diplome te pohvale za desetak radova.

Na izložbi, otvorenoj u riječkoj Galeriji Principij, predstavljene su fotografije 154 sudionica natječaja iz Hrvatske, Velike Britanije i Srbije.

Izložbu je otvorila saborska zastupnica Gordana Sobol, predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova. Na otvaranju, u prostoru novootvorenog Arheološkog parka neposredno ispred Galerije Principij priređen je program u kojem su sudjelovali Djevojački zbor Josip Kaplan, prvakinja Drame riječkoga HNK Ivana pl. Zajca Oliver Baljak s recitacijom pjesme Vesne Parun i plesna skupina Flashdance Unit.

Fotoklub Rijeka odlučio se prije pet godina obilježiti Međunarodni dan žena organiziranjem fotografske izložbe na kojoj će sudjelovati samo žene fotografkinje, bez obzira kojim se pobudama bave fotografijom, je li im to povremena aktivnost, hobi ili profesija.