"Pravi čovjek za kapitalizam - Damir Avdić" najbolji film 8. DORF-a

Najboljim filmom na 8. festivalu dokumentarnog rock filma DORF, koji je završio u Vinkovcima, proglašen je film "Pravi čovjek za kapitalizam - Damir Avdić" slovenskog redatelja Dušana Moraveca. Nagradu za najbolji scenario osvojio je film "Svima treba san" hrvatskog redatelja Darija Bukovskog, koji se tek snima i bit će prikazan na DORF-u iduće godine.

Najbolji film ovogodišnjeg DORF-a izabran je između deset filmova regionalne selekcije prijavljenih za festival iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, a o kojem je odlučio žiri u kojem su se nalazili filmska i TV redateljica i prošlogodišnja pobjednica DORF-a Ines Pletikos, filmski i TV-redatelj te montažer Damir Čučić, kao i selektor na festivalu Cinema City iz Novog Sada Petar Protić.

Redatelju najboljeg filma pripala je statua, rad makedonske umjetnice Marije Miloševske. Filmu sa najboljim scenarijem - o kojem su odlučivali članovi žirija filmski kritičar Igor Tomljenović, srbijanska redateljica i pobjednica DORF-a 2010. godine Brankica Drašković i direktor DORF-a Toni Šarić - dodjeljena je nagrada u iznosu 10.000 kuna, koju već drugu godinu DORF dodjeljuje u suradnji sa Klasik TV iz Zagreba.

Posebno priznanje festivala pripalo je filmu "Stariji parazit ili tko je Marko Brecelj" slovenskog redatelja Janeza Burgera.

Po riječima direktora DORF-a Tonija Šarića, ovogodišnji festival obilježio je program "Film it LouD" u okviru kojega su prikazani igrani i dokumentarni filmovi iz Srbije, kao i filmovi nastali na filmskim radionicama u Vinkovcima i Novom Sadu. Podsjetio je kako su na 8. DORF-u i popratnim događanjima posjetitelji imali prigodu pogledati ukupno 22 filma u četiri selekcije.

Nakon svečanosti dodjele nagrada te zatvaranja festivala prikazan je film "Hrvatska rapsodija: Maksim Mrvica" mlade splitske autorice Brune Bajić.