"Popuštam, želim da ova koalicija uspije"

Želim da koalicija uspije, ovo je proba za parlamentarne izbore. A mene moji birači znaju i naći će me na listi, rekla je gostujući u Dnevniku 3 Ruža Tomašić u povodu odluke da ipak ide s HDZ-om na zajedničku listu za euroizbore.

Cijeli razgovor s Ružom Tomašić pogledajte u Dnevniku 3.


Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko bio je u Dublinu na Kongresu Europske pučke stranke. Pučani nisu sretni zbog činjenice da Ruža Tomašić - koja se u Europarlamentu nije pridružila njima - već europskim konzervativcima, ide s HDZ-om na zajedničku listu za euroizbore.

Predsjednik HDZ-a i službeno je potvrdio: Gospođa Tomašić će biti na našoj listi, zajedničkoj listi. Ovih je dana dogovoreno i s HSP dr Ante Starčević i s HSS-om.

Za europske pučane, tvrdi Karamarko, kandidatura predsjednice pravaša na HDZ-ovoj listi ni u jednom trenutku nije bila sporna. To je izmišljena priča koja bi trebala štetiti HDZ-u, prikazati HDZ drukčiji nego što jest. Prikazati HDZ kao stranku koja ne pripada obitelji pučkih stranaka, rekao je Karamarko.

Bilo je zanimljivo koliko su se mediji brinuli za zdravlje HDZ-a i Tomislava Karamarka, izjavila je Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, te dodala: Ne bih voljela da sam kamen smutnje, razmišljala sam proteklih tjedan dana i ne želim da netko kaže: evo, koalicija nije uspjela, ego je prevelik. Popuštam, neka me stavi gdje hoće.

Pa je, smirivši ego, popustila. Ispred nje, na petome mjestu, bit će nižerangirana HSS-ovka Marijana Petir. A HDZ-ov cilj je ojačati HSS, koalicijskog partnera s kojim žele izaći i na parlamentarne izbore.