Hrg: Marijana Petir sigurno ulazi u EP

Predsjednik HSS-a Branko Hrg rekao je da u HSS-u uopće ne dvoje da će se njihova kandidatkinja na izborima za Europski parlament Marijana Petir naći među 11 izabranih hrvatskih zastupnika, a koliko će glasova na kraju osvojiti, poručio je, ovisi o angažmanu samih članova HSS-a.

'Uz pomoć HDZ-a ovoga puta prijeći ćemo prag, a da bismo potpuno uspjeli u pozicioniranju HSS-a, Marijana Petir mora biti među prvih pet na zajedničkoj listi, iako ja vjerujem da može ući i među četiri', kazao je Branko Hrg u Iloku obraćajući se polaznicima Proljetne akademije HSS-a. Uspjeh Petir na euroizborima pružit će HSS-u ključnu podlogu za pregovore o zauzimanju pozicija za parlamentarne izbore u Hrvatskoj za dvije godine, rekao je.

Uz najavu okretanja HSS-a gradovima i većim urbanim cjelinama, Hrg je ocijenio kako će stranka puni zamah doživjeti tek za šest godina na parlamentarnim izborima na kojima će se, smatra, HSS napokon vratiti na poziciju iznimno jake i prepoznatljive hrvatske političke stranke. Podsjetivši nazočne mlade HSS-ovce da pripadaju stranci koja slavi 110 godina postojanja, Hrg ih je pozvao na jedinstvo te da se prema svim članovima odnose s poštovanjem, poglavito u komunikaciji na društvenim mrežama, ma što o nekome privatno mislili.

Proljetna akademija HSS-a tradicionalno je okupljanje mladih članova stranke iz cijele Hrvatske u organizaciji Sveučilišne organizacije HSS-a i Organizacija mladih. U radu ovogodišnjeg skupa, koji će se održati sutra u iločkom hotelu "Dunav", sudjelujuje 50-ak mladih članova stranke koji raspravljaju o položaju mladih, visokoobrazovanih osoba na tržištu rada.