Premijer o Liniću: 'Prijatelja bih pitao i pogledao u oči'

Nakon neobične maorske dobrodošlice na Novom Zelandu, premijera Milanovića srdačno su dočekali i hrvatski iseljenici.

Na druženju u hrvatskom klubu u Wellingtonu rekao je kako mu je drago što je došao te da se nada kako neće proći još dvadeset godina do novog posjeta hrvatskog premijera. Onima koji žele ulagati u Hrvatsku poručio je kako će učiniti sve da im se to i omogući te da iz Hrvatske više neće odlaziti s gorkim okusom. 

Tom je prilikom premijer komentirao srbijansku protutužbu za genocid na Međunarodnom sudu pravde u Haagu. 'Mi znamo što je istina, to nije istina', kratko je odgovorio.

Milanović se osvrnuo i na kaznenu prijavu protiv poduzetnika Joze Kalema, prijatelja ministra Slavka Linića. 'Jedino što treba poštovati, jer mi smo vlast, dakle ljudi su nam dali povjerenje, treba poštovati odluke Državnog odvjetništva. Kada bi protiv mog prijatelja podignuli optužnicu, ja bih prijatelja itekako pitao, pogledao u oči i pitao ga: je li to istina?', kazao je premijer. Na dodatni upit je li Linićeva karijera u pitanju, premijer je rekao: 'Mislim da sam odgovorio na to pitanje'.

Osim sastanka s hrvatskom zajednicom premijer je posjetio i Nacionalni muzej Novog Zelanda. Sutra ga još očekuje susret s predstavnicima hrvatsko-novozelandske poslovne zajednice u Aucklandu, čime završava službeni posjet našeg izaslanstva Novom Zelandu.