Zvučno-šivaći performans u Močvari

Četvrta uzastopna sound art godina u Galeriji Močvara počinje orkestrom singerica!

Tijekom dvije melodično-nostalgične noise večeri maštu će golicati i slušne kanale škakljati Martin Messier, kanadski umjetnik i performer karakterističan po kompleksnoj, izmaknutoj i radosno čudnovatoj estetici zvuka i ritma. Osam šarmantnih dama minulih industrijskih vremena na magičan će način svojom lumino-sonornom prisutnošću odnijeti publiku u sanjive univerzume i otpjevati himnu tangencijalnih mogućnosti svakodnevnih predmeta.

Messier pred publikom ni u kojem slučaju ne šiva, nego na jedinstven način zvukom oživljava stare singerice uspavane prije mnogo desetljeća. Prvi će ih put u Hrvatskoj oživiti dvaput zaredom, u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo: u orkestru kojemu sedma sila često tepa "the eight little singers", a koji nije ni komorni, ni gudački, ni simfonijski već zvučno-šivaći, publika će moći uživati tijekom dvije večeri, u utorak 25. i srijedu 26. ožujka 2014. godine.

Slijedit će i opušteni razgovor s umjetnikom koji će dodatno začiniti početak nove sezone, piše na svojim stranicama na Facebooku Galerija Močvara.