Uskoro izlazi dosad neobjavljena priča Tennesseeja Williamsa

Nikad objavljena kratka priča dramskog pisca i klasika američke književnosti Tennesseeja Williamsa, djelomice inspirirana mladalačkom ljubavlju, uskoro će po prvi puta ugledati svjetlo dana u proljetnom izdanju književnog časopisa The Strand, piše BBC.

Glavni urednik The Stranda Andrew Gulli vjeruje da bi ta priča, napisana u 30-tim godinama prošloga stoljeća, mogla biti "komadić koji nedostaje" u slagalici piščeve mladosti i romantičnog stasanja.

Williams (1911.-1983.) je napisao brojne kazališne klasike. Slavu mu je donijela kultna izrazito autobiografska drama "Staklena menažerija" (1944.). Uslijedio je niz uspješnica koje su doživjele jednako slavne filmske adaptacije uključujući "Tramvaj zvan žudnja" (1947.), u kojoj je slavni lik Blanche DuBois modelirao prema svojoj majci Edwini a na filmu ju je 1951. utjelovila Vivien Leigh, dok joj je partner bio Marlon Brando; "Mačka na vrućem limenom krovu" (1955.), s Elizabeth Taylor i Paulom Newmanom u glavnim ulogama u istoimenu filmu iz 1958., dok su 1987. u "Staklenoj menažeriji" zaigrali Joanne Woodward i John Malkovich.

Pisao je i kratke priče, poeziju, eseje i memoare. U 60-tim godinama prošloga stoljeća usvojio je dramski stil koji publika nije tako dobro prihvatila, a alkoholizam i ovisnost o amfetaminima i barbituratima dodatno su utjecali na njegovo kreativno stvaralaštvo.
To je vjerojatno pridonijelo njegovoj smrti gušenjem 1983. čepom od bočice s kapljicama za oči u apartmanu jednog newyorškog hotela.