"Knjiga o džungli" - hrvatski mjuzikl za velike i male

U kazalištu Trešnja bit će održana premijera "Knjige o džungli" pod redateljskom palicom Saše Anočića. U predstavi je angažiran gotovo cijeli ansambl, a sudeći prema onome što smo na probi snimili - bit će to pravi spektakl.

Sjećate se Mowglija, ostavljenog dječaka kojeg su odgojile životinje? Bajkovita scenografija, izvrsna glazba, glumci koji pjevaju, plešu, sviraju - vratit će vas u djetinjstvo, a vašoj djeci pružiti nezaboravan doživljaj džungle.

Pokušali smo napraviti predstavu koja je bila slične kvalitete kao Ljepotica i zvijer, ali s domaćim autorskim snagama kako ne bismo koristili songove koji su poznati, rekao je Saša Anočić, redatelj predstave.

U dva sata na putovanje mističnom Indijom vodi vas tridesetak glumaca, većinom iz Trešnjina ansambla, koji tumače više od 80 različitih likova. Predstava je žanrovski šarolika, pred glumcima su razni zadaci - plesanje, pjevanje, šaljive scene...
Sve u svemu, fizički veoma zahtjevna predstava, ali puna pozitivne energije, uz važne univerzalne poruke.

Predstava je nastajala dugo. Prva zamisao i nacrti scenografije napravljeni su prije tri godine. Naime, Trešnja želi biti dječji HNK za odrasle, dječje kazalište za roditelje i djecu. A Saša Anočić uspio je od klasika svjetske književnosti napraviti hrvatski mjuzikl za velike i male.