Ciklus brazilskog filma u kinu Tuškanac

Romantičnom komedijom s elementima fantastike Da sam ja na tvom mjestu 2 Daniela Filha večeras u zagrebačkom kinu Tuškanac počinje sedmi ciklus suvremenoga brazilskog filma, u sklopu kojega će se do 5. travnja prikazati još četiri komedije.

I novi ciklus suvremenoga brazilskog filma, kinematografije zemlje prekrasnih žena, vrhunskog nogometa, sambe i karnevala, gledateljima sitima holivudskih blockbustera i adaptacija superherojskih stripova nudi nekoliko uspjelih naslova vrijednih svake pozornosti, ustvrdio je u najavi ciklusa filmski kritičar Josip Grozdanić.

Sedamdesetsedmogodišnji hitmejker Daniel Filh u ostvarenju Da sam ja na tvome mjestu 2 varira zaplet o zamjeni tijela muškarca i žene, koji se u holivudskom filmu tijekom posljednjih tridesetak godina pojavio u petnaestak filmova. Film je u dva mjeseca u Brazilu pogledalo pet milijuna ljudi.

Ciklus donosi još jedan njegov film Nasljedstvo, koji se temelji na popularnom romanu i kazališnom komadu Miguela Falabelle. Priča je to o četiri sestre, nasljednice majčina stana na Copacabani koji žele prodati. Tijekom toga na vidjelo izlazi sve što si sestre međusobno skrivaju i zamjeraju.

Tu je i fantastična komedija Čovjek iz budućnosti Claudija Torresa, o usamljenom znanstveniku koji se želi vratiti u prošlost kako bi ispravio svoje pogreške. Cristina se želi udati Luiza Villace priča je o ženi na pragu srednjih godina koja vjeruje da bi joj pronalaženje prikladnog ženika moglo riješiti gotovo sve životne probleme, dok romantična humorna drama Na terapiji Josea Alvarenge Jr.-a govori o ženi i majci koja psihoanalitičaru pripovijeda o svom životu, od djetinjstva kad je izgubila majku, preko rastave do ljubavnih veza kroz koje prolazi.