Vrdoljak najavio restrukturiranje Petrokemije

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak najavio je restrukturiranje Petrokemije koje će provesti sadašnji vlasnici s obzirom na to da nije pristigla nijedna obvezujuća ponuda za privatizaciju te kutinske tvrtke.

U Petrokemiji treba u što kraćem roku definirati program restrukturiranja koji Nadzorni odbor treba prihvatiti i u suradnji s vlasnicima, državom i mirovinskim fondovima, restrukturirati kompaniju, izjavio je Vrdoljak novinarima nakon konferencije na kojoj je objavljen natječaj za istraživanje nafte i plina na Jadranu.

Poručio je kako će petrokemijska proizvodnja biti očuvana u Hrvatskoj. Pred nama je težak period, nije to jednostavno, trebamo naći sredstva za restrukturiranje, ali sam siguran da ćemo uspjeti, rekao je Vrdoljak.

Na novinarski upit o mogućnosti stečaja Petrokemije, Vrdoljak je kazao da neće biti stečaja Petrokemije.

Vlada je potkraj srpnja prošle godine pokrenula postupak odabira strateškog partnera za Petrokemiju, s namjerom da država zadrži najmanje 25 posto plus jednu dionicu.

Kao potencijalni strateški partneri za kutinsku tvornicu umjetnih gnojiva spominjali su se češki Agrofert, austrijski Borealis i mađarski Nitrogenmuvek, ali na kraju nitko nije podnio obvezujuću ponudu.