Don Stojić: Svako dijete ima pravo na život

Don Damir Stojić u sinoćnjem Dnevniku 3 HTV-a rekao je da su ga zetekli medijski napisi o njegovu predavanju koje je bilo prije pet dana. Opovrgnuo je da je rekao kako je medicinski nevjerojatno da žena tijekom silovanja zatrudni, kao što je tu njegovu navodnu rečenicu prenio portal Narod.hr.

Govorio je o pobačaju i u tom je kontekstu jedna njegova rečenica krivo interpretirana. Tvrdio sam da svako dijete ima pravo na život i tada su me studenti pitali što u slučaju kad je riječ o ženi koja je silovana, rekao je. 

To je vrlo osjetljivo pitanje, istaknuo je te dodao kako se krivom moralnom metodologijom uzimaju ti rijetki slučajevi kojima se stvara psihoza da je svaka žena koja ide na pobačaj silovana. Silovanje je strašan zločin, međutim i ta djeca imaju pravo na život. Svako dijete ima pravo na život jer je život nešto sveto, ponovio je Stojić. 

No, kaže, nije on pokrenuo raspravu o pobačaju, nego studenti koji su ga pozvali da bude gost. Smatra kako bi bilo dobro da se pokrene razgovor o toj temi. Drago mi je što se svako jutro studenti mole pred bolnicom Sestara milosrdnica i imam informacije da je nekoliko žena odlučilo ne pobaciti zbog toga, rekao je Stojić.