SAD uveo sankcije čelnicima Krima i plinskoj tvrtki

Sjedinjene Države uvele su sankcije šestorici dužnosnika Krima, jednom bivšem ukrajinskom dužnosniku i jednoj plinskoj tvrtki, osumnjičenima da prijete miru i stabilnosti Ukrajine. Krim je okupirani teritorij. Nastavit ćemo sa sankcijama onima koji krše cjelovitost teritorija i suverenitet Ukrajine, rekao je podtajnik u ministarstvu financija David Cohen.

Merkel i Obama o daljnjim sankcijama protiv Rusije

Među dužnosnicima Krima optuženima da su separatisti su Rustam Temirgalijev, zamjenik premijera koji je omogućio organiziranje referenduma na Krimu, kao i gradonačelnik Sevastopolja Aleksej Čali, te Pjotr Zima, Jurij Zerebcov, Mihail Maljšev, Valerij Medvedev i bivši ukrajinski dužnosnik Sergej Cekov, precizira se u priopćenju ministarstva. Tih sedam sankcioniranih su već bili na popisu onih koje je sankcionirala Europska unija, precizira ministarstvo.

Naftna tvrtka Černomorneftegaz, kojoj su također određene američke sankcije, smještena je na Krimu, ali je prešla pod kontrolu Rusije.

Putin zaprijetio Europi obustavom plina?

Prema tim sankcijama tvrtkama i čelnicima bit će zaleđena imovina u Sjedinjenim Državama i svakoj američkoj ili tvrtki koja radi u Sjedinjenim Državama zabranjeno je s njima poslovati.