U etnokući Materina priča izložena najveća pisanica u Hrvatskoj

U sklopu izložbe Uskrsne pisanice i običaji nacionalnih manjina Grada Zagreba koja je u tijeku u etnokući Materina priča u centru Zagreba, izložena je najveća uskrsna pisanica koju je izradila sestra Samuela Premužić iz Družbe sestara Naše Gospe iz Zagreba.

Pisanica je izrađena od prirodnih i recikliranih materijala, prije svega od kukuruzne komušine, a prikazuje detaljno izrađene motive posljednje večere i križnog puta. Pisanica će u Hrvatskoj kući Materina priča biti izložena do subote, 19. travnja, radnim danom od 10 do 14 i od 17 do 20 sati.

U sklopu izložbe Uskrsne pisanice i običaji nacionalnih manjina Grada Zagreba svoje ručno i tradicijski oslikane pisanice izlažu i Mađari, Ukrajinci, Slovenci, Poljaci, Česi, Albanci, Makedonci te Rusini.

Izložbu Uskrsne pisanice i običaji nacionalnih manjina Grada Zagreba pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića organizira Hrvatska kuća Materina priča u suradnji s Koordinacijom vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba. Ulaz je besplatan.