Državni vrh čestitao građanima Uskrs

Premijer Zoran Milanović uputio je uskrsnu čestitku svim hrvatskim građankama i građanima koji slave Uskrs.

Blagdan Uskrsa vrijeme je samoispitivanja kršćana izloženih izazovima suvremenoga svijeta o svojoj ulozi u njemu, o osobnoj odgovornosti i vlastitome ponašanju. Vrijeme je to za podsjećanje o najvažnijim vjerskim, ali svejednako i svjetovnim načelima dobrote o istinitosti poruka o ljubavi prema bližnjem i iskrenosti poruka o snošljivosti, rekao je Milanović.

Držeći se punog značenja i smisla tih načela i poruka, ističe premijer, lakše ćemo i brže prevladati sva nerazumijevanja i teškoće koje nam donosi svakodnevica te zajedništvom i uzajamnošću izgraditi bolju budućnost za sve građane Republike Hrvatske. Želim vam da blagdanske dane provedete radosno i mirno, u krugu obitelji i prijatelja. Svim kršćanskim vjernicama i vjernicima, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, želim sretan i blagoslovljen Uskrs!, zaključuje u čestitki.

Josipović: Želim da Uskrs ojača nadu u bolju budućnost

I predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je čestitku svim hrvatskim građankama i građanima koji slave Uskrs, izrazivši želju da nadahnuće tog najvećeg kršćanskog blagdana ohrabri kršćane i ojača nadu u bolju budućnost.

Uskrs je blagdan koji simbolizira nadu, snagu, obnovu i novi početak. Želja mi je da u ovim vremenima duge i ozbiljne društvene krize, nadahnuće Uskrsa ohrabri kršćane i ojača nadu u bolju budućnost, rekao je predsjednik u čestitki.

Želja mu je, dodaje, da ozračje Uskrsa dodatno potakne sve ljude dobre volje u Hrvatskoj na ustrajno promicanje univerzalnih vrijednosti u svakodnevnom obiteljskom i društvenom životu.