'Zeleno blago', prvi mjuzikl o Zagorju - video

"Zeleno blago", prvi mjuzikl o Zagorju, uključuje 50 mladih entuzijasta, umjetnika i ljude dobre energije kako bi povezali povijesne, kulturne i turističke segmente Zagorja i na taj način doprinjeli kulturnoj i turističkoj promociji Krapinsko-zagorske županije. 

Pet povijesnih priča o Hrvatskom zagorju prikazano je na moderan način kroz glazbu i glumu. Mjuzikl je povijesnog karaktera, a pet priča koje govore o Zagorju su: Krapinski pračovjek, Veronika Desinićka, Matija Gubec, Ljudevit Gaj te zagorske toplice. Sve je povezano putovanjem vlakom kroz priče u kojem su dvoje djece i djed.

Većina songova autorsko su djelo Tihomira Kožine, a još tri tradicionalne pjesme u modernom su aranžmanu. Bend čine pet glazbenika iz četiri najbolja zagorska sastava.

Nakon šest rasprodanih izvedbi u Zagorju i preko 3000 gledatelja, "Zeleno blago" po prvi puta odlazi izvan Zagorja predstaviti županiju u najboljem mogućem obliku. Zagrebačka premijera zakazana je za 11. svibnja u Gradskom kazalištu Komedija.

U emisiji Hrvatska uživo gostovali su producent mjuzikla Sven Sams, glazbeni producent Igor Martinek te glumci i pjevači Tihomir Kožina i Sementa Rajhard. Pogledajte videoprilog.