Otvoren 7. Monte Librić

Sedmi "Monte Librić", festival književosti za djecu, svečano je otvoren danas u pulskoj Zajednici Talijana, a u sedam dana djeci će ponuditi raznolike kreativno-edukativne radionice i programe. 

Direktorica Festivala Slavica Ćurković rekla je da festival i ove godine nastavlja tematsku praksu, a ovogodišnja tema 'Točka, točka, točkica...' usmjeruje pozornost važnom segmentu knjižne produkcije za djecu - ilustraciji. 

U programskom dijelu festivala održat će se 68 događaja s više od 60 sudionika od kojih je 30 autora, renomiranih pisaca i ilustratora iz RH i inozemstva. Na festivalu će biti izloženo oko pet tisuća naslova koji će se moći kupiti uz popust 10 - 50 posto. Festival donosi i novi program 'Pula Illustrator Campusa' koji će omogućiti studentima likovnih umjetnosti da se upoznaju s radom profesionalnih ilustratora.

Pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević pozvao je djecu da čitaju jer knjige obogaćuju njihov svjetonazor. S velikim veseljem i zadovoljstvom ministarstvo podupire ovaj festival jer je prepoznao važnost ove manifestacij", rekao je Stojsavljević. 

Talijanski dio programa, najbogatiji do sada, održat će se pod posebnim nazivom "Piu che una storia", a u njemu će sudjelovati pet poznatih talijanskih autora - Angela Nanetti, Roberto Malini, Dario Picciau, Mara Cerri i Magda Guidi.

Osim toga, u tradicionalnom programu "Piknik s autorom" najnovija izdanja predstavit će suvremeni hrvatski pisci i ilustratori za djecu, poput Manuele Vladić-Maštruko, Mladena Kušeca, Siniše Reberskog, Ivane Guljašević, Željka Ivanjeka, Dubravke Kolanović, Snježane Akrap-Sušac i Ane Đokić.

"Monte Librić" bit će otvoren za posjetitelje do 30. travnja, a pratit će ga mnoga predstavljanja knjiga i druženja s autorima, izložbe, okrugli stolovi, radionice i drugi sadržaji.