Smiljanec: To je podmetanje onih koji godinama nisu radili svoj posao

To je podmetanje onih koji godinama nisu radili svoj posao i štitili su određene poduzetnike. Tako pomoćnica ministra financija i ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec na konferenciji u Poreznoj upravi odgovara na optužbe iznesene u medijima. Nije željela odgovarati na pitanja novinara. Naglasila je kako ne poznaje tog čovjeka o kojem se piše u medijima, nikada s njim nije razgovarala i da ništa nema s tim slučajem.

Pravo je pitanje tko je sve ove godine gurao pod tepih ili nije provodio ovršne radnje, jer dug OLT-a ne datira od kolovoza 2012., nego postoji od 2007. i utvrđen je nalazom Porezne uprave, a račun poreznog obveznika nikada nije blokiran, istaknula je Čavlović Smiljanec.


Policija je navodno protiv ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je zatražila od pročelnice Porezne uprave u Osijeku Ružice Kovačević da ne ovrši tvrtku OLT, u kojoj je dioničar i poduzetnik Željko Biloš, zbog gotovo 12 milijuna kuna duga.

OLT radnicima duguje još 3 plaće prosjeka 3400 kuna te naknadu za prijevoz

Na udaru USKOK-a Smiljanec se našla nakon što je nedavno bila uhićena Ružica Kovačević. Pročelnica osječke Porezne uprave Ružica Kovačević je, kako sumnjaju istražitelji, navodno naredila zaposlenicama Područnog ureda Osijek da zaustave naplatu duga, odnosno da odluku o ovrsi OLT-a ne dostave Financijskoj agenciji, a činila je to sve do svibnja 2013.

Istražni zatvor bivšim pročelnicama osječke i brodske porezne

Nije tako ovršeno najmanje 10,5 milijuna kuna, čime je državna blagajna oštećena za gotovo 12 milijuna kuna. Puštena je uz jamčevinu od sto tisuća kuna.

Osječka ljevaonica željeza i tvornica strojeva zatražila je reprogram poreznog duga, ali nije bio odobren. Zato je Porezna uprava u ljeto 2012. donijela odluku o blokadi računa, ali ispostava Porezne uprave otada pa sve do 20. ožujka ove godine nije provela blokadu. Račun im je bio blokiran do travnja ove godine.

Gradonačelnik I. Vrkić: "Ministre Liniću, pomozite OLT-u"