'Ko rukom odneseno' Bobe Jelčića premijerno u Teatru &TD

Nagrađivani kazališni i filmski redatelj Bobo Jelčić nakon 16 godina ponovno režira u zagrebačkom Teatru &TD-u, gdje će danas premijerno biti postavljen njegov novi autorski projekt "Ko rukom odneseno".

Predstava prati Marka, uspješnog čovjeka koji je sve u životu napravio kako treba: na vrijeme završio školovanje, zaposlio se u dobroj tvrtki i općenito mu je sve dobro posloženo - karijera, djevojka, prijatelji. Kad se pred njime odjednom ispriječi nešto što još nije iskusio i s čime se ne zna nositi, što ga čini beznadnim i depresivnim, na rubu očaja, on naziva svoje najbolje prijatelje - jedan konvencionalniji bračni par - i odlazi k njima u potrazi za pomoći i spasom, iako sumnja u povoljan ishod.

Marka glumi Marko Makovičić, a njegove prijatelje Ivana Krizmanić i Jerko Marčić.

Bobo Jelčić (1964.) diplomirao je režiju 1990. na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Najpoznatiji je po svojim suradnjama s Natašom Rajković, s kojom potpisuje autorstvo predstava "Promatranja", "Nesigurna priča", "Grad u gradu" i "Usporavanja", s kojom su osvojili brojne nagrade te pozicionirali Teatar &TD na mapi europskih kazališta. Njegov film "Obrana i zaštita" osvojio je prošle godine na Filmskom festivalu u Puli sedam Zlatnih arena. Film je nanizao nagrade i priznanja i kod kuće i u inozemstvu, a Jelčić je osvojio brojne nagrade za najboljeg redatelja.

Razgovor s Bobom Jelčićem pogledajte u videoprilogu.