Hrvatskim zastavama prekrivene dvojezične ploče

U Vukovaru su predstavnici braniteljskih udruga, nakon što su položili vijence podno spomenika u središtu Borova, hrvatskim zastavama prekrili dvojezične ploče na zgradama Porezne uprave, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Policijske uprave. Namjera im je to učiniti na svim mjestima u gradu.

U dvije kolone odali počast dvanaestorici policajaca ubijenih u Borovu Selu

Čine to mirno i uz pjesmu. Policija ne reagira jer time, prema zakonu, ne čine ni prekršaj ni kazneno djelo.


Culej zatražio da krivci odgovaraju za okrutno ubojstvo 12 policajaca


Predsjednik vinkovačke Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Stevo Culej  na komemoraciji za dvanaestoricu ubijenih policajaca opetovao je zahtjev da krivci odgovaraju za njihovo okrutno ubojstvo.

Okupili smo se zbog istine i kako bi još jedanput zatražili da krivci odgovaraju za svirepo ubojstvo 12-orice naših suboraca, poručio je Culej na komemorativnom skupu u Borovu u povodu 23. obljetnice ubojstva 12-orice pripadnika vinkovačke Specijalne policije ubijenih 2. svibnja 1991. u tome mjestu nedaleko od Vukovara.

Već je drugu godinu zaredom dio braniteljskih udruga, predvođenih Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata, izvan državnom protokola obilježio obljetnicu ubojstva vinkovačkih policajaca u Borovu.

Nazočnima se obratio i ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić, a molitvu za ubijene policajce predvodio je vukovarski župnik fra Vjenceslav Janjić.

Vijence su podno spomenika položili i svijeće zapalili članovi obitelji ubijenih policajaca te izaslanstvo brojnih braniteljskih i stradalničkih udruga.

Sat prije počast ubijenim policajcima, uz obitelji, odalo je i zajedničko izaslanstvo predsjednika Republike, Sabora i Vlade, potom izaslanstva Ravnateljstva policije, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Udruge prvi hrvatski redarstvenik i Koordinacije udruga iz Domovinskog rata. 

Mjesto pijeteta poput ovoga sigurno nije mjesto za podjele, poručio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić komentirajući odluku nekih braniteljskih udruga da se ne pridruže državnom protokolu. Ministar branitelja Predrag Matić izjavio je kako nije fer prebrojavati hrvatske branitelje i tko je gdje, a oni koji to čine, rekao je, znaju zašto čine. Predizborna kampanja je očito u punom jeku, a ovih 12 hrabrih hrvatskih mladića koji su živote dali za Hrvatsku nisu zaslužili da se s njima netko tako igra, rekao je Matić u izjavi novinarima.