Na Muzilu hoteli i golf - gradski oci pobjegli

Na gradskom vijeću Pule odlučeno je o budućoj namjeni Muzila, poluotoka velikog kao petina Pule. Više od sto godina bio je isključivo vojno područje, a onda je podijelio gradsku vlast i građane.

Grad je na tom atraktivnom prostoru želio elitni turistički kompleks s 2500 postelja, golfske terene, marine i hotele. I dobio. Gradski oci na sjednici su se odlučili za tu varijantu te tako odredili sudbinu Muzila za najmanje 66 godina, na koliko će se određivati koncesija. 

Građani su željeli nešto sasvim drugo - javni prostor koji će biti njima na raspolaganju. Primjedbe su iznijeli lani na javnoj raspravi, a prije nekoliko dana dobili su odbijenice. Tako su danas ispred gradske palače nezadovoljni građani prosvjedovali u vrijeme sjednice gradskog vijeća na kojem se donosila odluka. 

Nakon odluke prosvjednici su sjeli ispred ulaza u gradsku vijećnicu i blokirali izlazak vijećnicima. Nakon što su se vijećnici uvjerili da neće moći izići, povukli su se. Doznajemo da su nakon nekog vremena navodno izišli s druge strane - i to kroz prozor.