Provedite dan s restauratorima - izložbe, radionice

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić otvorit će u 16 sati manifestaciju Peristil na Kaptolu - dani s restauratorima. Ona i ravnatelj Hrvatskog restauratorskog zavoda Mario Braun tom će prigodom predstaviti završeni projekt obnove splitskoga Peristila kao središnjeg dijela povijesnog kompleksa grada Splita s Dioklecijanovom palačom koji se nalazi na UNESCO-voj Listi svjetske baštine.

Ovom manifestacijom, koja će trajati do 30. svibnja, Hrvatski restauratorski zavod obilježava 60. obljetnicu postojanja i rada restauratorske radionice u Splitu. Tijekom tri tjedna održat će se niz izložba, predavanja, radionica i prezentacija rada Hrvatskog restauratorskog zavoda i restauratorske radionice u Splitu, a bit će predstavljen i rad Odjela za podvodnu arheologiju Hrvatskog restauratorskog zavoda u Splitu te njihovo istraživanje splitskog akvatorija.

Nakon svečanog otvaranja manifestacije bit će otvorene i tri izložbe: Peristil, Palača Bajamonti – Dešković i Izložba o podvodnim arheološkim istraživanjima. Postav izložbi moći će se pogledati do 30. svibnja.

Po otvaranju izložbi bit će održana prezentacija restauriranja tekstila, prezentacija klesanja kamena i čišćenja kamena laserom. U nastavku programa moći će se pogledati projekcija dokumentarnog filma Dioklecijanovi podrumi i poslušati nastup studentskih klapa.