'Kontrast' - 16. izložba fotografija kamermana i snimatelja HRT-a

Na Dan HRT-a 15. svibnja u Muzeju za umjetnost i obrt otvorena je 16. izložba fotografija kamermana i snimatelja HRT-a. Na otvorenju su dodijeljene i godišnje nagrade HRT-a, a uručio ih je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman. 

„Kontrast" je tema ovogodišnje izložbe na kojoj se 22 autora predstavlja s 51 fotografijom, a posjetitelji MUO-a izloške mogu razgledati do 22. svibnja 2014.

Izvršavajući snimateljske poslove izvještavanja i snimanja televizijskih emisija, autori Aleksandra Dabanović, Antonija Agreš, Branko Pašić, Damir Alter Matijević, Daniel Autischer, Davor Petričić, Diana Vilus Radojković, Domagoj Vranar, Dragan Tomić, Dražen Mamić, Dušan Vugrinec Vugi, Goran Čučković, Joža Behounek, Juriša Boras, Luka Stamać, Lukša Marotti, Marko Šestić, Milan Bukovac, Siniša Galar, Siniša Paruž, Zlatko Milošević i Zoran Kovačević iznašli su vrijeme, dok nisu na radnom zadatku, da izdvoje okvir, zalede kadar i pretoče ga u vizualnu dinamičku kontemplaciju.

Kontrast kao tema prikazan je na različite načine: crno-bijelo, odnosi boja, refleksije, staro i mlado, moderno i demode nižu se slojevito, a autori se međusobno i nadmeću i nadopunjavaju čineći tako i koncept postava izložbe kontrastnim u skladu sa zadanom temom.

Producent izložbe je Sunčana Hrvatin Kunić, organizatori i autori postava Damir Alter Matijević i Zoran Kovačević, a dizajn kataloga i vizualnog identiteta izložbe potpisuju NEO studio i Saša Prizmić.