HRT: Održano predavanje medijskog stručnjaka Pelhama

U Studiju Bajsić na HRT-u održano je predavanje Moving the BBC: Lessons Learne poznatog medijskog stručnjaka Guya Pelhama.

Na predavanju pod nazivom Moving the BBC: Lessons Learned govorio je o izazovima koji su čekali BBC prilikom stvaranja novog integriranog Newsrooma, budućeg multimedijskog centra BBC-a.

                    

Najveći problem s kojim smo se susreli bili su ljudi i njihov način rada. Trebalo je promijeniti njihova shvaćanja. Oni su se trebali naučiti na jedan nov drugačiji način rada i pristup, a to zahtjeva promjenu. No, to je proces i na njega treba gledati dugoročno, rekao je Pelham.

Prisutni su doznali kako je BBC News kod preseljenja u novo sjedište 2013. godine uspio transformirati postojeće odjele, odnosno uspostaviti novu organizaciju koja se pokazala modernijom, funkcionalnijom i u skladu s novim multimedijskim zahtjevima.

                    

Kad gledamo razvoj tehnologije i novih medija, televizijske kuće diljem Europe, bile one male ili velike, svugdje imaju slične probleme. Tako da, na neki način, možemo uspoređivati ono što je BBC naučio kod implementacije novog multimedijskog Newsrooma i ono što čeka HRT na istom zadatku, dodao je Pelham.

Na predavanju je sudjelovalo i pedesetak studenata zagrebačkih fakulteta sa studija novinarstva koji su gostu predavaču postavili brojna pitanja. Zanimalo ih je mnogo toga, od procesa rada, hijerarhije i komunikacije unutar BBC-ja, pa sve do mogućnosti zaposlenja.