Na 21. festivalu glumca 16 predstava

Na 21. festivalu glumca, koji se od danas do 24. svibnja održava u gradovima Vukovarsko-srijemske županije Vinkovcima, Vukovaru, Županji, Iloku i Otoku, bit će izvedeno 16 predstava po izboru ovogodišnje izbornice Aide Bukvić, najavljeno je na konferenciji za novinare Festivalskog odbora.

Festival će biti otvoren predstavom "Žene u crvenom" Davora Špišića u režiji Franke Perković i produkciji koprivničkoga Ludens teatra, a osim te predstave gledatelji će imati prigodu pogledati i predstave "Trebalo bi prošetati psa" zagrebačkog HNK, "Ukroćena goropadnica" Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, "Fine mrtve djevojke" Gradskog dramskog kazališta Gavella, "Buba u uhu" Satiričnog kazališta Kerempuh, "Sada je, zapravo, sve dobro" Zagrebačkog kazališta mladih i "Njuške" Teatra Exit, "Plemena" Kazališta Planet art u kooprodukciji s Teatrom Exit.

Na festival dolaze i predstave "Cyrano" zagrebačkog Teatra Manje je više, "Bogi Ivač - znova" varaždinskoga HNK, "Glorija" šibenskoga HNK, "Dječak koji je govorio Bogu" koprivničkog Kazališta Oberon, "Kreket" Gradskog kazališta Scena Gorica u kooprodukciji s Teatrom Exit, "Ja i moji osjećaji" zagrebačkog Gradskog kazališta Žar ptica, "Smiješno čudovište" zagrebačke Male scene i "Još si zelen" karlovačkog Zorin doma.

Prvi put domaćin festivala bit će grad Otok, u kojem će se održati i svečanost otvorenja i zatvaranja festivala s dodjelom nagrada najboljoj predstavi te glumcima.

O nagradama će odlučiti ocjenjivački sud u kojemu su Ivana Buljan Legati, Alen Liverić i Dubravka Miletić. Domaćica festivala je glumica Lela Margitić.

U sklopu popratnog programa održat će se tradicionalni Dan domaćice Festivala glumca i Glumačko sijelo. Također će biti predstavljeno i nekoliko knjiga između kojih i monografija "Ena" o glumici Eni Begović-Radeljak, održana glumačka pjesnička večer te teniski turnir. Organizatori Festivala glumca su Hrvatsko društvo dramskih umjetnika (HDDU) iz Zagreba i Koncertno kazališna agencija "Asser Savus" iz Vinkovaca.