Počinje Zagrebački festival knjiga

Zagrebački festival knjiga, koji se od večeras do 24. svibnja održava na dvjema lokacijama u središtu grada, publici će ponuditi tridesetak događanja na kojima će predstaviti pedesetak hrvatskih književnika, a najavljeno je i gostovanje škotskoga pisca kriminalističkih romana Iana Rankina.

Zagrebački festival knjiga manifestacija je s desetogodišnjom tradicijom proizašla iz Zagrebačkog sajma knjiga, poslije preimenovanog u Hrvatski festival knjiga.

Na tradicionalnu pozornicu u knjižari Megastore u Bogovićevoj, te na novu lokaciju Algoritam Profil Mozaik Bookshopa u Gajevoj, ZFK će u sklopu after-work programa Aktualno poslijepodne i u večernjim terminima pod nazivom Svijet oko nas kroz brojne tribine, okrugle stolove, promocije knjiga i druženja s autorima predstaviti afirmirane i nove književnike iz Hrvatske.

Bogat program za velike prati i niz jutarnjih događanja namijenjenih djeci i mladima. Matineje Jutro s Pikom bit će sadržajno raznovrsne od druženja s poznatim spisateljima i ilustratorima, među kojima su Sanja Pilić, Manuel Šumberac i Mladen Kopjar, preko predstavljanja nove maskote GNK Dinama Plavka, radionice Kako dresirati psa/igra sa psima sa stručnjacima iz azila Dumovec, do lutkarske predstave Vande Vilić. Voditelj svih sadržaja za djecu i mladež je Siniša Cmrk (Piko), koji će predstaviti i vlastitu slikovnicu Mjesecolendar.

Za sve zaljubljenike u knjige, Zagrebački festival knjiga donosi i prigodnih dvadeset posto popusta na odabrani asortiman knjiga pod sloganom festival za sve, knjiga za svakoga u jedanaest knjižara na području Zagreba.