'Kitarović je bila dobra ministrica, ali Josipović pobjeđuje'

Predsjednik zagrebačkog SDP-a i saborski zastupnik Davor Bernardić uvjeren je da će aktualni predsjednik Republike Ivo Josipović definitivno biti onaj koji će zadržati povjerenje hrvatskih birača na nadolazećim predsjedničkim izborima.

Predsjednik Josipović koji se do sada pokazao kao jedan od najboljih predsjednika koje je Hrvatska imala definitivno će osigurati povjerenje građana i po drugi put, rekao je Bernardić.

Grabar-Kitarović kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu RH

Kolinda Grabar Kitarović je, priznaje, bila dobra ministrica za vrijeme vlade Ive Sanadera. Dugo je živjela vani i sasvim sigurno zna kako život vani izgleda, no ja vjerujem da će ipak predsjednik Josipović osigurati povjerenje građana i po drugi put, kaže Bernardić.

HDSSB-ovac Boro Grubišić kaže kako je prednost HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović u tome što je izbivala iz Hrvatske, ali i dodaje kako Savez za Hrvatsku još nije izišao sa svojim kandidatom. Stoga je teško govoriti, iako se govorkalo i govori o gospodinu Milanu Kujundžiću, dodaje taj HDSSB-ovac.

Josipović: Cijenim i poštujem Kolindu Grabar Kitarović

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović je izjavio da će svaki kandidat na predsjedničkim izborima imati njegovo poštovanje, uključujući i Kolindu Grabar Kitarović i naglasio da se veseli raspravama u kojima će se razmjenjivati mišljenja i stavovi. Mislim da je vrlo važno da osim fotografije imamo i ton. Veselim se raspravama i mislim da je vrlo važno da naše građanke i građani za svakog vide tko su, što su i kako vide Hrvatsku.

Koliko će mu Grabar Kitarović biti ozbiljna protukandidatkinja o tome će, kazao je Josipović, odlučiti građani.

Navode HDZ-a da nije dovoljno kritičan prema sadašnjoj Vladi i da se ponaša kao fikus, Josipović je odlučno odbacio, ustvrdivši da gospoda iz HDZ-a ne slušaju radio i ne gledaju televiziju.