HEP otpisuje potraživanja od kupaca zahvaćenih poplavom

HEP - Operator distribucijskog sustava (ODS) otpisat će potraživanja od kupaca na poplavljenim područjima Vukovarsko-srijemske županije koja se temelje na akontacijskim ratama za svibanj i lipanj ove godine, priopćeno je iZ HEP-a.

Tom se odlukom kupcima, čiji je opskrbljivač HEP ODS, otpisuju mrežarina i iznos za električnu energiju, a onima koji imaju nekog drugog opskrbljivača otpisuje se iznos mrežarine.

Akontacijske rate za kućanstva i procijenjeni računi za poduzetništvo za svibanj i lipanj ukupno iznose oko 1,64 milijuna kuna.

Na području županjske Posavine poplavljena 7.854 hektara

HEP ODS također će općinama Gunja, Drenovci i Vrbanja uplatiti namjenska donacijska sredstva za financiranje nužnih sanacijskih radova na električnim instalacijama u poplavljenim stambenim objektima na područjima tih općina.

Vlasnici poplavljenih kuća moći će na propisan i siguran način obaviti zamjenu nužne instalacijske opreme te izvanredni pregled i ispitivanje električne instalacije ili dijela električne instalacije koji su nužni za korištenje stambenim objektom.

Kupci se trebaju javiti općinskim načelnicima kako bi se sastavio popis stambenih objekata te plan pregleda i sanacije električnih instalacija i unutarnjih dijelova priključka na mrežu, navodi se u priopćenju.

Štetu na elektrodistribucijskoj mreži i objektima HEP procjenjuje na približno 12 milijuna kuna.