Svi na Noć hrvatskog filma i novih medija

Noć hrvatskog filma i novih medija priprema se već dvije godine, a dovršava se posljednja tri mjeseca. Ključna je namjera u jednoj noći ponuditi cijeloj Hrvatskoj neke od najboljih hrvatskih filmova svih vremena, različite žanrove, i to u najmodernijim multipleksima i digitaliziranim kinima.

Prikazat će se više od 250 filmova, i to na 17 različitih lokacija u osam hrvatskih gradova. Gledatelji će moći pogledati brojne filmske klasike poput legendarnih Tko pjeva zlo ne misli, Vuka samotnjaka i Breze, a bit će zastupljena i nama najdraža dokumentarna umjetnost.

Noć hrvatskog filma i novih medija u Zagrebu ima i premijeru. Publika će vidjeti debitantski dugometražni film 19-godišnjeg Brune Mustića, studenta 1. godine režije na ADU, mlade nade hrvatske kinematografije, film Glazbena kutija. A održat će se i filmska tribina Hrvatski film između umjetnosti i publike. 

Svečano otvorenje ove manifestacije održat će se danas, 14. lipnja, u zagrebačkom kinu Europa s početkom u 20 sati, dok program u svim ostalim kinima počinje dva sata prije. 

Ulaz na sve projekcije je besplatan.