Laibach otvara IKS festival u Splitu

Koncertom slovenskoga glazbenog sastava Laibach na velikoj sceni HNK Split večeras se otvara treći po redu međunarodni festival suvremenog kazališta IKS Festival. Organizatori su najavili predstavljanje aktualnih hitova suvremenoga kazališta iz europskih metropola s posebnim naglaskom na mediteransko područje.

U programu sudjeluju nezavisne kazališne skupine koje interdisciplinarnim projektima primjenjuju nove tehnologije i medije. U programu, koji će trajati sve do 23. lipnja, uz domaće umjetnike sudjeluju Slovenci, Španjolci i Talijani, a osim u teatru odvijat će se na nekoliko mjesta i to u Staroj gradskoj vijećnici, Gradskom kazalištu lutaka, te u Beton kinu MKC Split.

Program uključuje visoko estetske projekte umjetničke scene, plesni program, a bit će predstavljene i 'Sluškinje' u režiji Gorana Golovka s postavom mladih glumaca sa splitske Umjetničke akademije. U sklopu projekta Putovima kazališta inovacije na Mediteranu, IKS Festival predstavlja odabir suvremenoga kazališta koje graniči s performativnim umjetnostima.