Kolinda Grabar Kitarović ušla u kampanju, Josipović izrazio dobrodošlicu

Kolinda Grabar-Kitarović, koja će biti HDZ-ov kandidat na izborima za predsjednika Republike, svoju odluku da se kandidira objasnila je novinarima u Dubrovniku dubokom zabrinutošću za stanje u Hrvatskoj, u kojoj je 350.000 nezaposlenih i koja, upozorila je, sve više tone u gospodarsku krizu.

Sabor HDZ-a bez Kolinde Grabar Kitarović

Mladi odlaze, vanjska politika je nedefinirana, ušli smo u EU, a nismo to ni osjetili i nismo postigli konsenzus o bitnim nacionalnim pitanjima, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović nakon otvorenja konferencije NATO-saveza u Dubrovniku odgovarajući na pitanje novinara zašto se odlučila kandidirati za predsjednicu Republike. Na pitanje može li Hrvatska dobiti ženu predsjednicu, odgovorila je kako ne gleda na podjele muško - žensko te da je kandidatkinja za predsjednicu. Vrijeme je da se prestanemo dijeliti, osim po sposobnostima, entuzijazmu, želji i programu koji želimo učiniti. Trideset sedam posto podrške koju mi ankete pokazuju dobar je start, a jedini razultat koji priznajem su izbori, rekla je.

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je da poštuje svakog kandidata za predsjednika Hrvatske kojeg je istaknula bilo koja stranka, pa tako i Kolindu Grabar Kitarović, jer je ozbiljni kandidat od ozbiljne stranke. Pritom nije želio komentirati njene današnje izjave naglašavajući da će u kampanji biti dovoljno vremena za konfrontacije. Danas je njen dan, počela je kampanju i dala je prvu izjavu, dobro došla, kazao je Josipović.