Dubrovnik vrvi turistima

Ljeto je stiglo, približava se glavna turistička sezona. U Dubrovniku je 15.000 gostiju u hotelima i gotovo još toliko dolazi s brodova na kružnim putovanjima. Gužva na Stradunu, čini se, zasad im ne smeta, a turistički djelatnici trljaju ruke.

Meteorološki ljeto možda kasni, ali što se turističke sezone u Dubrovniku tiče - nipošto. Stradun je i danas bio prepun posjetitelja. Petinu svih posjetitelja čine Britanci. Prate ih Nijemci i Amerikanci, ali ove godine bilo je i nekih iznenađenja.

U prvom dijelu godine struktura je bila nešto drukčija, pa su Korejci bili veliko iznenađenje koji su učetverostručili dolaske, sada već u ovom dijelu godine postaje sezonski onaj uobičajeni niz, izjavila je direktorica TZ-a grada Dubrovnika Romana Vlašić.

U grad je ponovno stigao najveći kruzer koji je ikada uplovio u Dubrovnik - Regal Princess, a tijekom vikenda grad će obići 20.000 posjetitelja s ukupno deset brodova na kružnim putovanjima. Prodavači suvenira došli su na svoje. Ne žale se ni ugostitelji, iako su porezni inspektori krenuli u obilazak upravo njihovih objekata.

Jedino što nedostaje savršenoj ljetnoj slici Dubrovnika jest - vruće ljetno vrijeme. Ali, ne sumnjamo, stići će i ono ubrzo.