"Pepeljuga" otvorila 54. međunarodni dječji festival Šibenik

Na pozornici ispred šibenske katedrale sv. Jakova sinoć je svečano počeo 54. međunarodni dječji festival te je izvedena plesna predstava 'Pepeljuga' riječkog Kazališta lutaka.

Otvarajući festival, brojnoj se publici obratio Vladimir Stojsavljević, pomoćnik ministrice kulture, kazavši kako u prigodama kao što je današnja djecu treba naučiti ne samo ljepotama duha nego i bogatstvu koje pruža kazalište i svi ostali oblici umjetnosti.

Od malih nogu djeca moraju stjecati znanja kako bi jednog dana sve te korisne stvari primijenili u budućim zanimanjima, rekao je Stojsavljević, zahvalivši svima koji su sudjelovali u realizaciji festivala, a čija se imena ne spominju na svečanom otvorenju.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić kazao je kako se uvijek uz MDF vežu posebna zbivanja, svi očekuju festivalsko otvorenje i 'šušur' u Šibeniku.

No dosad bi nakon festivala gradom zavladala kolotečina, ali u posljednje vrijeme grad živi i nakon te poznate manifestacije, kazao je Burić, istaknuvši kako je Šibenik danas grad kulture, grad djece i festivala.

Ovogodišnje 54. izdanje MDF-a otvorila je plesna predstava Pepeljuga riječkog Kazališta lutaka.

Istovremeno, sva djeca koja nisu dobila ulaznicu za svečano otvorenje prvi put imala su priliku odgledati artističku predstavu na trgu ispred zgrade Županije.
Prema prijašnjim najavama organizatora iz HNK Šibenik, već danas reprizirat će se Pepeljuga na pozornici pred katedralom.

I ove godine MDF je za najmlađe priredio bogat i raznovrsan radionički program koji se sastoji od čak 32 radionice na koje se prijavilo više od 700 šibenskih mališana.
Tijekom predstavljanja programa v.d. ravnateljice HNK Šibenik Maja Trlaja najavila je gostovanja brojnih hrvatskih kazališta, ali i inozemnih teatara iz Slovenije, BiH i Izreala te Španjolske koja je ove godine zemlja partner MDF-a.