Otvoren prvi hrvatski integralni hotel

Prvi hrvatski integralni hotel "ZigZag integralni hotel" otvoren je danas u Zagrebu. Na prigodnoj svečanosti rješenje o kategorizaciji za integralni hotel vlasnicima je uručio ministar turizma Darko Lorencin. 

Integralni hotel nova je kategorija hotelskog smještaja koju je prije nekoliko mjeseci Ministarstvo turizma uvelo u kategorizaciju kako bi se unaprijedio sustav obiteljskog smještaja, omogućilo udruživanje i povećanje kvalitete te pridonijelo profesionalizaciji. 

Dopunama Pravilnika o kategorizaciji objekata Ministarstvo turizma definiralo je nove turističke proizvode u (obiteljskom) smještaju - integralni i difuzni hotel, koje karakterizira smještajni oblik sastavljen od tri i više objekta s recepcijom.

Prvi difuzni hotel otvoren je prije desetak dana u Polači kod Zadru, a sada i prvi integralni hotel. Zahtjeva ima još, i to iz svih krajeva Hrvatske, što je dokaz da je privatni sektor itekako zainteresiran. Nova vrsta, integralni hotel, omogućit će, osim stvaranja dodatne ponude i sadržaja, i nova zapošljavanja u turizmu, naglasio je ministar Lorencin.   

Cilj je povećati turističku ponudu, povećati turistički proizvodi i otvoriti ga različitim segmentima, što će pridonijeti rastu konkurentnosti destinacije, ali i cjelokupne turističe ponude, kazao je.

Centralna lokacija hotela "ZigZag" je u Petrinjskoj ulici 9, gdje se nalazi recepcija, dva apartmana, pet soba i skladište. Odatle se upravlja svim ostalim smještajnim jedinicama koje uključuju šest luksuznih i tri manja apartmana.

Svi apartmani nalaze se u staroj jezgri Donjega grada, puni kapacitet je 70 ležaja/osoba, a uz kapacitete u "ZigZag integralnom hotelu", kroz poslovni program ostvarena je suradnju i s drugim vlasnicima apartmana u središtu Zagreba.