Splitski HNK bez intendanta

Na burnoj sjednici splitskoga Gradskog vijeća Tonći Bilić, dosadašnji intendant Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu, razriješen je dužnosti, a predloženi v.d. Dinko Bogdanić nije izabran jer, kako su naveli pojedini vijećnici, nema potrebnu stručnu spremu.

Nije prošao ni Ivo Perkušić, koji je bio predložen za ravnatelja Gradskog kazališta mladih, jer nema pet godina radnog staža.

O razrješenju dosadašnjeg intendanta splitskog HNK Tonćija Bilića donesena je jednoglasna odluka, za koju je glasovao 31 vijećnik, koliko ih je bilo na sjednici Gradskog vijeća. Bilić je razriješen na vlastiti zahtjev zbog smanjenja budžeta HNK.

Gradski vijećnici žustro su raspravljali o imenovanju v.d. intendanta HNK Split te na kraju nije prošao prijedlog da se na tu funkciju postavi Dinko Bogdanić. Njega je predložilo Kazališno vijeće na čelu s Inge Tomić Koludrović, i to unatoč tomu što nema visoku stručnu spremu, na što su upozorili neki vijećnici. Dinko Bogdanić dobio je potporu 16 vijećnika, 12 ih je bilo protiv, a šest suzdržanih, što nije bilo dovoljno za prolazak.

Također, nije prošao ni prijedlog za imenovanje ravnatelja splitskoga Gradskog kazališta mladih. U ovom je slučaju Kazališno vijeće za ravnatelja predložilo Ivu Perkušića, no njemu je nedostajalo pet godina radnog staža. Nakon rasprave vijećnika i kratke stanke radi dogovora, predlagateljica i predsjednica Kazališnog vijeća Gradskog kazališta mladih Ana Gruica povukla je prijedlog o imenovanju Ive Perkušića za ravnatelja tog kazališta.

Nova ravnateljica Gradskog kazališta lutaka je Marija Tudor, koja je jednoglasno izabrana.